Страница 1 от 1

Малко помощ за Респром ГЕС 301

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 02, 2017 12:41 am
от Mimo
Привет на всички съфорумци!!
Това е първата ми тема тук и дано съм нацелил раздела и тн, ако не е така моля компетентните лица да поправят някак грешката ми.

Така по същество сега. Става въпрос за грамофон Респром ГЕС 301 които си взех защото моя го откраднаха преди доста години и реших пак да си имам такова нещо (не че го ползвам, но да го има) харесва ми грамофония звук и препукването на игличката тук там icon_e_biggrin.gif .
Въпросното нещо като го свържа към усилвателя (пак Респром естествено) свири, но звука не е наред (да спомена че грамофона се свързва към специализирания вход на усилвателя за тази цел) ! Прекалено е как да кажа, "писклив". Сякаш средните и високите му честоти са усилени за сметка на ниските.
След като го отворих за да го почистя и огледам забелязах че на буксата (изхода петица) нещо не е наред, нещо е препоявано. Кабелите от дозата са запоени за жака но има остатъци от "крачета" на дискретни елементи които явно са отрязани (така си мисля аз)
Някои може ли да помогне и да каже какво трябва да има запоено за този жак за да го добавя при мен и евентуално да се оправи звука (дано е от там проблема)...

Re: Малко помощ за Респром ГЕС 301

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 02, 2017 7:18 pm
от vladimirstanoev
Mimo написа:какво трябва да има запоено за този жак за да го добавя при мен и евентуално да се оправи звука (дано е от там проблема)...
Напиши кой е усилвателя? Проблема вероятно е от него. В грамофона няма активни елементи, с които да се оправи звука. Ето как изглежда схемата на един Техникс:
Phono Technics.png

Re: Малко помощ за Респром ГЕС 301

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 03, 2017 11:06 am
от marjet
Гес 301 май беше със Шаси: REMR СССР. Там няма активни или пасивни филтри, така че проблемът едва ли е там, (освен ако не е в дозата). Пробвай с друг усилвател. Ако е същото смени дозата.

Re: Малко помощ за Респром ГЕС 301

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 03, 2017 8:57 pm
от Mimo
Привет отново...
Направих няколко снимки на апарата, на тях личи че е имало нещо на буксата.

Re: Малко помощ за Респром ГЕС 301

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 06, 2017 9:25 am
от Щирлиц
А къде са снимките ??? icon_rolleyes.gif