Страница 1 от 2

Re: Аман ....писна ми.Мястото да се оплачеш на воля.

МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2013 11:27 am
от doctorZizi
Писна ми от тоА скапан народ- те го шибат, той се върти да им е по- сгодно. А за да е по- интересно се радва, че и комшията е зле.Ако комшията пък не е зле, еее за какво сме комшии- ще направим каквото трябва та да стане зле. (coco47) Ще трябва да навлезем в шопските "мъдрости" и да кажем- па като имаме такава убава земя, оти да си не направиме кал.

Re: Аман ....писна ми.Мястото да се оплачеш на воля.

МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2013 1:24 pm
от Антон Оруш
Това, което на мен ми причинява най-много тъга и умора в България, е манталитетът на хората, и по-специално няколко негови черти. Не знам какво да ви кажа. Принципно съм патриот, обичам България и всичко българско по много причини. Обаче не съм кон с капаци и виждам, че в каквото обвиняваме съседите си, и ние го имаме, че и повече даже. Например, повечето други народи са сплотени. Докато българите имам чувството, че твърде често се страхуват изобщо да се обединяват помежду си. Четете разните наши по-психологически писатели от типа на Йовков и Тодор Влайков, може и Елин Пелин - всеки по-едър стопанин, когато стане такъв, първата му мисъл е да огради имането си с девет дувара и пред никого нищо да не казва, от страх да не дойде някой и да му не развали калимерата. Вижте другите, обединени народи, какво правят! Ние вечно искаме, ако може, нвсякъде огън да гори, ама нас да ни подмине и да ни е мирно и тихо и гладко и сладко. Е не може постоянно да е така, братче!
Освен това, много си падаме далавераджии, само гледаме другите какво правят и гледаме лесно да ни падне нещо. Какво е казал Дядо Славейков? ,,Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"
И винаги си даваме задниците навсякъде, откъдето ни обещаят нещо! Ето вижте и сега какво стана с обвинението срещу Хизбула! Цял свят ни се смее и чуди - как ще обвиняваш без доказателства?!
И накрая това, което най-много не харесвам, е упоритото съзнание на българите, че всеки, ама абсолютно всеки, който нещо прави, го прави непременно заради някаква ,,далавера" и някаква лична изгода. И когато започнеш дълго и търпеливо да обясняваш, че това не е така, те слушат, слушат, кимат с глави и накрая те поглеждат съучастнически и ти намигват: ,,Абе, то има тука нещо, няма как да е ей така, съвсем без нищо! Той като прави нещо с идеална цел, то не може така, непременно трябва някой него да го кара да прави това, за да е с идеална цел!" Абе какво ти каране бе, тъпако, нали ти се каза вече, че е с ИДЕАЛНА ЦЕЛ! Ти ,,идеална цел" знаеш ли какво значи?!
И тъжното е, че човек, когато живее всред такова общество, се чувствува непрестанно обезсърчен и фрустриран, защото, ако решиш да приемеш този манталитет, ще ти е гадно, че си предал себе си, а, ако решиш обратно - да останеш верен на своите принципи, тогава пък ще си предал себе си. Въобще пълна безизходица!

Re: Аман ....писна ми.Мястото да се оплачеш на воля.

МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2013 4:25 pm
от merivik
Необосновано високи цени.И то на продукти който не струват нищо.
Ниски доходи.
Неминуемите сметки.
Байганьовщината в държавата ни.
И още ред неща за които в момента не се сещам но никога не е късно да напиша.

Re: Аман ....писна ми.Мястото да се оплачеш на воля.

МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2013 5:34 pm
от Антон Оруш
Както казваше една наша учителка: ,,Всичко мога да отмина и да преглътна, но само простащината и байганьовщината не мога!".

Re: Аман ....писна ми.Мястото да се оплачеш на воля.

МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2013 6:38 pm
от doctorZizi
преди може би година попаднах в стария форум- гледах, четох и накрая попаднах на нещо, което мах покрива възгледите ми, но не бях го синтезирал по този начин- Делтичко обаче беше успял:

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

"откраднах" му "моята" мисъл и сега си я ползвам редовно- дано повече хора я прочетат и най- вече да я разберат.

Re: Аман ....писна ми.Мястото да се оплачеш на воля.

МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2013 2:44 am
от Yassen
Мен лично ми писна от простотия и цигания. Много прост народ се е навъдил. Мисля, че преди време не беше така.

Re: Аман ....писна ми.Мястото да се оплачеш на воля.

МнениеПубликувано на: Сря Фев 04, 2015 4:22 pm
от am stereo

Re: Аман ....писна ми.Мястото да се оплачеш на воля.

МнениеПубликувано на: Чет Фев 05, 2015 7:57 am
от ivcho1996
Напълно съм съгласен с написаното от Yassen,прави се всичко възможно да излизат неграмотни поколения години наред и причината за мен е една - простия и неграмотен човек се управлява и манипулира по-лесно.За съжаление това е действителността в родната ни държава icon_evil.gif .

Re: Аман ....писна ми.Мястото да се оплачеш на воля.

МнениеПубликувано на: Чет Фев 05, 2015 10:16 am
от zapad
Антон Оруш написа:Това, което на мен ми причинява най-много тъга и умора в България, е манталитетът на хората,

Ако ми позволите и аз да си изкажа мнението. С поред мен не е до манталитет работата. Как един шофьор отишъл , примерно в Германия, спазва всички правила и закони ,и след седмица, като се прибере в България, пак започва да си кара , все едно той е господар на пътя. Е, кажете ми как за 7-8 дена се променя тоя манталитет

Re: Аман ....писна ми.Мястото да се оплачеш на воля.

МнениеПубликувано на: Чет Фев 05, 2015 6:12 pm
от Антон Оруш
Защото усеща, чо социумът ще го изхвърли и законът ще го санкционира, ако не спазва установените правила.