"ЗА" и "ПРОТИВ" турските сериали

Проучване на общественото мнение

"ЗА" и "ПРОТИВ" турските сериали

от Антон Оруш » Вто Ное 27, 2012 9:15 pm

mityo krika Публикувано на: Вто Дек 29, 2009 5:59 pm 

Тази тема не е пряко свързана с нашият форум,но е доста наболяла напоследък,та реших да видя какво мислите. Вие сте!

Deltichko Публикувано на: Вто Дек 29, 2009 7:02 pm 

Аз не ги смятам за по-неприятни от латиноамериканските и затова смятам, че отношението ми не трябва да е по-различно. Това е поредната боза, която пълни ефира ни и заради която хората (включително и аз) вече не гледат телевизия. Безсмислиците идват на мода, изживяват апогея си и си отиват. Ще видим какво ще стане с тия сериали. Във всеки случай обаче, картината на живот, която те представят, е много нереалистична. Все едн, като гледаш южноамериканските, да повярваш, че там няма бедни! Което отлично знаем как стои в действителност...

mityo krika Публикувано на: Вто Дек 29, 2009 8:12 pm 

Така е,нали!? И моето мнение е подобно,като се има предвид и т.нар. "ситкоми",които са заляли ефира и само ръсят простотии!

София 82 Публикувано на: Пет Яну 01, 2010 1:28 pm 

sawow Публикувано на: Пет Яну 01, 2010 6:31 pm 


За излъчването на така наречените "турски сериали" по "телевизии", кой знае защо наречени "български", бях чувал и преди да прочета тази "тема". Пиша "тема" в кавички, защото тя няма място тук в този форум. Също така във форума няма място и автора и, който освен с тази поръчкова и провокационна "тема", няма място във форума и с глупостите, които пише и в другите "теми". Тези тъпи психо-трикове вярно могат да имат успех при по-млади, неинтелигентни и недоучени особи, които всъщност съставляват човешкия контингент, на който разчитат генетично-дефектните лумпени завзели властта в тази тежка епоха не само за Българите. Факта, че се появиха отговори на провокацията, вече тревожи.
Колкото до думите : турски, турчин и други производни, в целия мой род и приятелско-обществен кръг тези думи са синоним на : убиец, лъжец, крадец, паразит, примитив, мързеливец, некадърник, негодник и т.н.
Във всички мои телевизори, които се гледат, а също и в тези на най-близките ми роднини и приятели съм премахнал от кабелните или сателитните програмни комплекти така наречените "български", американски, турски, арабски канали, също и канали с неясен произход, излъчващи маймунски псевдомузикални клипове, сериали и други кретенизми. Канали с мултфилми, в които насилието и убийствата са главни теми. Считам "гледането на телевизия", такава, каквато ни поднася съвременната мафия, не само загуба на време, но и проява на ниска интелигентност, а като резултат - затъпяване и кретенизиране на личността. Същото важи и за "сърфирането" в Интернет, когато то не е свързано с работата, професията или образованието на личността.
Отворен съм за дискусия по всички тези въпроси, тук на открито, а не на лични или мейли и др.
Нека моя пост също се счита за провокация, чрез която евентуално ще станат ясни кои от участниците във форума са врагове на българщината и славянството, а още по-общо казано - на нормалните хора.

Deltichko Публикувано на: Пет Яну 01, 2010 6:39 pm 

Добре, г-н Савов. С казаното от Вас във втория абзац на публикацията ви имам много допирни точки и се радвам, че сте на моето мнение. Но не мога да разбера защо смятате нашия потребител mityo krika за човек, който няма място във форума, а темите му - за ,,поръчкови"? С какво той е заслужил подобно отношение? С това, че е човек, който се интересува от стара електроника и се стреми да съживи една Опера 3? С желанието, с което трупа колеция? Вие казвате - ,,поръчкови". Добре, от кого са поръчани темите му в такъв случай?
Честно казано, не съм очаквал такъв тон от Вас към потребители, които са точно такива, които трябва да има във форума - млади ентусиасти, като мене и колегата админ примерно. Чакам Вашите отговори, защото след такива обвинения, би трябвало да имате много добре изградена аргументация.

sawow Публикувано на: Пет Яну 01, 2010 8:08 pm 

В първия ми "абзац" съм казал достатъчно, за да не ми задавете подобни въпроси.
Допълнителни доводи мога да дам примерно на чужденци, които за първи път чуват за България и Българите.
Ролята на адвокат не Ви е присъща - още повече за такава "кауза" - "кауза пердута".
Колкото до другото Ви "очудване", мисля, че също е достатъчно ясно, за да не се очудвате - подобни личности въобще не може да се считат за "ентусиасти". При тях проблема е от друго естество...
Не желая да превръщам очевидните неща в дискусионни.
Ако все пак отговарям или пиша тук и въобще във форума, това е заради болката, която изпитвам за младите Българи и за България. Какво беше и какво стана и продължава да става.
Още нещо по въпроса за "ентусиазма" на псевдоколекционерите - ами прочетете им постовете ....

Deltichko Публикувано на: Пет Яну 01, 2010 8:22 pm 

Г-н Савов, това са любители, а не професионалисти. Допустимо е да не са съвсем наясно с терминология и т.н., поне отначало. Недейте да се отнасяте с такъв остър маниер към потребителите на форума. Това е наш форум, а не лично Ваш. В свой форум Вие можете лично да контролирате достъпа. Според мен mityo krika попада в категорията на съвсем нормален млад потребител на форума, желаещ да разбере повече за нашите занимания. Имали сме много по-досадни потребители от него, хора, пълнещи форума с изказвания, от които може би 1 % имаха общо със стара електроника. Потребителите са хора; хората не са идеални, ergo; потребителите не са идеални [хора].

mityo krika Публикувано на: Пет Яну 01, 2010 9:09 pm 

За Бога! :o :shock: Та аз изобщо не съм целял провокации,още по-малко да ядосам някого,или да накърня достойнството на Нашето оттечество БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!Просто исках да видя какво мислите по въпроса!Щом има тема за латиноамериканските сериали,защо да няма и за турските!?Относно въпроса за моята колекция и знания по темата-аз съм все още начинаещ.Начина,по който вие ме обсъждате,дълбоко ме убижди и говори за Вашето възпитание!!!!!!

Deltichko Публикувано на: Пет Яну 01, 2010 9:31 pm 

Така. Знаех си, че ще се стигне дотук. mityo krika, първо, както съм дал да се разбере, последните две мнения на г-н Савов са дълбоко нетактични. Второ, това ,,обсъждаТЕ" е неуместно в случая, защото аз, ако обръщаш внимание, те защитавам в публикациите си. Аз намекнах на г-н Савов, че публикациите му са нетактични, после му го казах, но той си продължи. Поднасям извиненията от негово име, както споменах долу, твоите постове са си съвсем нормални и няма от какво да се притесняваш, не са по-различни от моите обикновено.
Г-н Савов, известно ми е, че Вие сте се изпокарали с потребителите на Eshop.bg и НБС-СЕБТ пак поради подобни изказвания. Напът сте и тук да сторите същото. Не се допуска комуникация, обиждаща с нещо потребителите на форума, освен ако те не са го заслужили със своя проява. Считайте постъпката си за нарушение на правилата на форума и на културното общуване в (нет)пространството.

mityo krika Публикувано на: Пет Яну 01, 2010 9:41 pm 

И още нещо.Ако намеквате,че работя за някого и,че изпълнявам поръчки,то това не е вярно! :o Аз съм втрещен от тона Ви,г-н Савов!И както ще видите по-горе-И АЗ СЪМ ПРОТИВ!Нека да запазим добрият тон.Радвам се,че вие сте такъв яростен патриот и наистина България има нужда от такива хора!Това е културен форум,в който аз имам честта да участвам от съвсем малко време.Не целя провокации,нито етническо или каквото и да било напрежение.Радвам се,че има кой да ме защити! :oops: За мен този Форум беше нещо свято,преди да се появите Вие!Жал ми е за Вас и за това,че един безобиден/поне за мен/въпрос бе повод да ме обидите така! :cry: Радвам се,че другите запазиха добрият тон!Благодаря Ви!

mityo krika Публикувано на: Пет Яну 01, 2010 9:44 pm 

Не,Делтичко,ти не си ме разбрал,приятелю!Аз не казвам,че ти обсъждаш мен,аз говоря но г-н Савов в трето лице.

Deltichko Публикувано на: Пет Яну 01, 2010 9:46 pm 

Ясно. Извинявам се.

sawow Публикувано на: Пет Яну 01, 2010 11:04 pm 

Уважаеми админе,
Поведението Ви в последните Ви постове и изказването Ви за собствеността на форума ми дава вече достатъчно доводи за да го напусна.
Лица, които се крият зад "псевдоними" (във форумите въобще), анонимни и по име и по адрес нямат никаква морална тежест в моите очи.

Колкото до до изказването Ви, че съм се изпокарал с незнам си кой от двата форума - считам го за изключително невъзпитано и неморално и за да не заблуждавате повече четящите тази тема, ще уточня, че двете "лица", с които съм спорил там са : - единия най обикновен мошеник, който ме излъга чисто материално, а с другия случая е подобен на сегашния - подставено лице на определени групировки, манипулиращо аудиторията в антибългарски и антинационални подхвърляния, при това, подобно на Вас - далече от професионализма и науките засягащи темите.

Пожелавам успех на всички почтени и заинтересовани участници -

Deltichko Публикувано на: Съб Яну 02, 2010 9:10 am 

Г-н Савов, в темата ,,Да се запознаем" съм казал кой съм - Антон Оруш, ученик от ХІІ клас на Националната гимназия за древни езици и култури. Колкото до това да пускам личните си данни в Интернет, за да ме уважавате, ще Ви кажа, че това противоречи на всякакви правила във виртуалното пространство. Напротив, най-опасното нещо е всеки Сульо и Пульо зад монитора да може да прочете къде се намирам и къде може да ме пребие, ако иска. Това, че Вие излагате личната си информация пред всички, си е лично Ваш избор, но навсякъде това противоречи на правилата на сигурността.
Колкото пък до това за подставеността на mityo krika, сигурен съм, че не сте били напълно съсредоточен, докато сте писали тези обвинения. Аз очаквах Вие да вземете някакво отношение към темата за телевизора и радиото в ,,Българските събития на ХХ век", а вместо това Вие се хвърлихте в неща, които аз не знам откъде сте измислили.
Приятно пребиваване в другите форуми, ние тук не толерираме агресивно настроени участници, защото те развалят приятелската атмосфера на нашия форум. Поздрави!

mityo krika Публикувано на: Съб Яну 02, 2010 11:26 am 

Да се представя:Димитър Недев Цонев, ученик в 7 клас 107 ОУ, София.Съвсем честен човек,с честни родители и роднини.Сандъците е единственото място,в което получавам подкрепа.Не изпълнявам поръчки и не целя нищо.Просто бях толкова глупав,че да публикувам тази ТЪПА и БЕЗСМИСЛЕНА тема!Настоявам г-н Савов да се изввини!

Модератор - Deltichko: Това ЕГН го махнах, защото е рисковано да се излагат личните данни тук и там по нета. Просто не е в твой интерес. Питай когото поискаш. ;)

Deltichko Публикувано на: Съб Яну 02, 2010 11:41 am 

Савов няма да ти се извини, защото най-вероятно няма да влиза повече във форума. Съжалявам за което.
Между другото, той е дал адреса си, можеш да отидеш да му поискаш извинение. Няма да се чуди откъде го знаеш, сам си го е дал.

radko Публикувано на: Нед Яну 03, 2010 6:26 pm 

sawow написа:......Лица, които се крият зад "псевдоними" (във форумите въобще), анонимни и по име и по адрес нямат никаква морална тежест в моите очи. ......

Интермаш, Мицанка, и т. н. ??? :shock:

naneobratmu Публикувано на: Сря Яну 20, 2010 7:14 pm 

ЕЕЕЙ народа нещо взе да изперква :shock: :o :shock:
На къде отиваме :?:

новобранец Публикувано на: Нед Юни 13, 2010 10:03 pm 

Гласувам ПРОТИВ с две ръце. 8-) 8-)
 

Re: "ЗА" и "ПРОТИВ" турските сериали

от Антон Оруш » Вто Ное 27, 2012 9:19 pm

Йосиф Банков Публикувано на: Пет Сеп 17, 2010 10:48 pm 

Против, разбира се, е има и някои добри, но...

pana Публикувано на: Съб Яну 15, 2011 4:32 pm 

Прочетох дотук разискванията по повод турските сериали. Нека и аз кажа нещо по този въпрос. Ако Г-н Савов си спомни и по време на социализма имаше период с такива турски и арабски филми .Дори си спомням заглавието на един такъв " Дърветата умират прави" И тогава и сега хората прецениха качествата на филми който нямат стойност .За мен филмите се делят на такива които ги помня въпреки че съм ги гледал преди 30 40 години. Ами как ще забравиш Ив Монтан във " Възнаграждение за страха " Или Жерар Филип във Фанфан лалето " " Клетниците" с Жан Габен . За съжаление в тези турски сериали не е отразено според мен истинското отношение между хората в Турция и на турците им се иска да бъде така както на филма . То и тук българските филми като Стъклен дом и Забранена любов не се различават че каква реалност отразяват те .Нима болшинството от българския народ живее така? Просто касови филми за забавление. Хората желаят да се разсеят и телевизията надушва тънката струна на желанията им. Затова и аз предимно гледам телевизорите отзад. Новини и Дискавъри .Но има едно изказване на Милен Цветков като не ти харесва има дистанционно. А доколкото за форума се радвам че има и млади любители и се учат да правят нещо с ръцете си .Усъвършенстват по този начин знанията и опита си .Така за в бъдъще ще бъдат по полезни на себе си. Дори трябва да поддържаме този огън в тях. Пък който му харесват турските сериали да си ги гледа .Поне на мен са ми абсолютно безразлични пълна загуба на време.

Deltichko Публикувано на: Съб Яну 15, 2011 5:30 pm 

Точно така, двата цитирани френски филма са велоколепни и присъстват в личния ми Топ 10! Радвам се, че има някой, койтто се е стил за Le salaire de la peur! Аз лично чух за него от баща си! 8-)

lz2xl Публикувано на: Съб Яну 15, 2011 5:38 pm 

Форумът изобщо е общо достъпен гн.Савов.Разделът е Общ.Темата пусната от Митко е точно на мястото си и ако някой има какво да каже просто го казва,още повече че това са момчета които вместо да се крият по ъглите и да пушат марихуана се занимават с нещо далече изпреварили връстниците си.Те се занимават колекциониране на история.Аз самият съм на 49 и доста от пишещите тук са почти колкото мен,но с тези момчета се отнасяме равнопоставено.Те имат право на това защото са го доказали,като личности и като техници.По въпроса за сериалите това е истинска боза и промивка на мозъци,Митко е прав във всяко едно отношение.Относно квалификацийте ви "подставено лице на определени групировки, манипулиращо аудиторията в антибългарски и антинационални подхвърляния"това е някаква лудост или някаква мания :?: :D това са деца.Аз лично не ги виждам като пострекатели промивачи на мозъци още повече поставени лица от групировки :D :D :D :D :D :D :D :D :D Относно думите "далече от професионализма и науките засягащи темите."никой не е роден научен" форума е любителски.Всеки се изразява със свои думи,научните канони не са съвместими :!:
Нападките ви засягат админа и модератора а това е вече недупостимо :idea:
няма сайт в който да се толерира такова поведение.
Ако не сте съгласен с пишещите в сайта,спорете,това е форум но без лични нападки.Ако не ви харесва не влизайте
Пана,не само Стъклен дом и Забранена любов са боза нашенски вариант :D :D :D :D :D
Хиндемит на гн Слабаков бие всички рекорди,чупи тъпомера :D по неприятен,с невръстенични крясъци на актьори едва ли има :roll:

pana Публикувано на: Съб Яну 15, 2011 7:57 pm 

Навремето имах едно списание много старо " Радио и телевизия" но го изгубих .В него имаше една карикатура изразяваща курс по радиотехника .Водещия показва на курсистите на картина диод и казва А това драги курсисти е транзистор засега се среща у нас само на картинка. Отдолу редакцията пише Каква по голяма подкрепа на карикатурата от тази че водещия курса не е виждал транзистор. Та да отговоря на Iz2xl .Просто само съм чувал за този филм. Аз също имам диск с Възнаграждение за страха.Доста често си го пущам .Цял живот помня един филм шведски казваше се Принцесата . Но последната фраза произнесена от лекаря видял че след раждането на детето на майката болна от левкемия Лекаря казва на бащата че по хубава кръвна картина не е виждал и майката излекувана .И след това последната теза " Не се знае когато си в края на нещо дали не си в неговото начало" Тези думи съм ги чул най малко преди 40 години и до ден днешен ги помня.

lz2xl Публикувано на: Съб Яну 15, 2011 8:25 pm 

Който иска нека си ги гледа,ама то само това дават.Добре че има Дискавъри
Пана ще взема да издиря всички карикатури от списание Радио и Телевизия,без електроника защото според мен тогава развалиха списанието.Катикатурите с Пещо Жичков,предлагам ви да ги издирим и да ги публикуваме,има ли други желаещи
За моят ник LZ2XL мисля че това написано е повече от всички данни име презиме и фамилия,просто е единственн и е даден от държавата,не измислен от мен.

pana Публикувано на: Съб Яну 15, 2011 10:41 pm 

Но това списание е още по старо аз имах подвързани всички списания но при преместването ни изчезнаха .

lz2xl Публикувано на: Нед Яну 16, 2011 12:48 am 

Имам ги всичките или почти всичките в електронен вид,сега търся карикатурите

Sofia-netz Публикувано на: Пон Яну 17, 2011 1:19 pm 

Категорично ПРОТИВ. Това е средство на Турция да покаже пред хората от Европейския съюз, че е готова за него. Което не само не е вярно, но и евентуалното й влизане би било опасно. Един вид масова дезинформация и промиване на мозъци.

pana Публикувано на: Сря Яну 19, 2011 12:02 am 

Искам да подкрепя колегата SOFIA NETZ че просто това в Турция не може да е истина .И колегата е прав че е реклама едва ли не виждате ли ние сме вече други .Нашия народ е създал една поговорка .Преоблекал се Алия огледал се пак в тия.Колко ги гонят за неспазване на човешките права.

Niko_09 Публикувано на: Сря Яну 19, 2011 9:07 pm 

Българските сериали пък са много хубави няма що...кат не ви харесват турските не ги гледайте никой не ви кара насила.

lz2xl Публикувано на: Сря Яну 19, 2011 10:54 pm 

Deltichko Публикувано на: Чет Яну 20, 2011 8:50 am 

Оо, ела в нашия квартал да видиш пенсионерките...

lz2xl Публикувано на: Чет Яну 20, 2011 5:37 pm 

Верно гледат ги,ти какво друго да правят скука

Валери Публикувано на: Чет Яну 20, 2011 5:47 pm 

Сега като имаме "наш човек" в Бразилия, може да се върнат бразилските сапунки
 


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron