БНР спира бюлетина за нивото на река Дунав


Антон Оруш

БНР спира бюлетина за нивото на река Дунав

БНР спира бюлетина за нивото на река Дунав

БНР спира излъчването на бюлетина за нивото на река Дунав, съобщи пресцентърът на националното радио. Решението на новото ръководство влиза в сила още от днес – 7 юни.

Припомняме, бюлетинът се излъчваше всеки ден на три езика след новините на „Хоризонт“ в 15,00 ч. в продължение на десетилетия.

От БНР уточняват, че от всички членки на Дунавската комисия, единствено България и Сърбия продължават да информират за нивото на река Дунав чрез радиоефира.

По предложение на новоназначения вчера нов директор на „Хоризонт“ Васил Велев и след разговори с Изпълнителната агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ – Русе, Управителният съвет на БНР е решил да спре излъчването на бюлетина за нивото на реката.

В края на новините в 15,00 часа вече ще се съобщава, че информация за нивото на река Дунав може да бъде открита на страницата на Изпълнителната агенция – www.appd-bg.org.

В критични ситуации в ефира на програма “Хоризонт” на БНР ще се излъчват съобщения за нивото на река Дунав, когато тази информация представлява сериозен интерес за обществото.

източник: News.bg

Фрамар

Вашият коментар

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>