Антон Оруш

Български игрален автомат ИЗОТ 127Д

Български-игрален-автомат-ИЗОТ-127Д

Български-игрален-автомат-ИЗОТ-127Д

Вижте какво изровихме! :)

ИЗОТ 127Д е първият известен ни игрален автомат от такъв вид, произвеждан у нас. Подвизавал се е в началото на 90-те години. Предназначен е за игра на всички възрасти в младежките клубове, игралните дискотеки и почивните домове. Конструиран е на базата на микропроцесора Zilog Z80.

изот-127д

ИЗОТ 127Д

Ето как работи. Всеки участник име възможност да наблюдава играта на екрана на цветен монитор. Играта се съпровожда със звукови ефекти, допълващи конкретните ситуации. Височината на сигнала са регулира по желанието на потребителя. Участието в играта се осъществява чрез органи за управление — лост за преместване на обекта и клавиши за стрелба, които се намират на пулта за управление.

Това е рекламата му. Не са ни известни други подобни български игрални автомати. Както се вижда, бил е и изнасян за чужбина от ДТП Изотимпекс.

комбинат-изот

Комбинат ИЗОТ

Събрахме и спомени на потребители на сайта ни за ИЗОТ 127Д:

Sevdelin Dimitrov: Имаше един „недостатък“ който много харесвахме.Изключваш от контакта,включваш и тръгва игра без да пускаш стотинки.Моето предимство беше че дядо ми беше портиер в хотел и игрите бяха във фоайето му. Там играта беше „Перко“

Ангел Балтаджиев: Фирма „Проксим“ в Печатни платки Русе произвеждаше подобни в началото на 90те.

Радовест Янкулов: Бяха с монети 20 ст.

Сподели

Фрамар

Вашият коментар

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>