Антон Оруш

Български игрален автомат ИЗОТ 127Д

Български-игрален-автомат-ИЗОТ-127Д

Български-игрален-автомат-ИЗОТ-127Д

ИЗОТ 127Д е първият известен ни игрален автомат от такъв вид.

Предназначен е за игра на всички възрасти в младежките клубове, игралните дискотеки и почивните домове. Конструиран е на база микропроцесор Zilog Z80.

изот-127д

изот-127д

Всеки участник име възможност да наблюдава играта на екрана на цветен монитор. Играта се съпровожда със звукови ефекти, допълващи конкретните ситуации. Височината на сигнала са регулира по желанието на потребителя. Участието в играта се осъществява чрез органи за управление — лост за преместване на обекта и клавиши за стрелба, които се намират на пулта за управление.

Това е рекламата му . Не са ни известни други подобни български игрални автомати. Както се вижда, бил е и изнасян за чужбина от ДТП Изотимпекс.

комбинат-изот

комбинат-изот

Спомени на потребители на сайта ни за ИЗОТ 127Д:

Sevdelin Dimitrov: Имаше един „недостатък“ който много харесвахме.Изключваш от контакта,включваш и тръгва игра без да пускаш стотинки.Моето предимство беше че дядо ми беше портиер в хотел и игрите бяха във фоайето му. Там играта беше „Перко“

Ангел Балтаджиев: Фирма „Проксим“ в Печатни платки Русе произвеждаше подобни в началото на 90те.

Радовест Янкулов: Бяха с монети 20 ст.

One Comment

  1. sawow
    20.11.2015 at 8:07

    Всичко това просто не е вярно, Антоне. Това, от което си преписал „информацията“ си беше само една рекламна мечта на някои по- по- най журналисти от онова време. А и случая с игралните автомати не беше толкова отдавна . . . Все още има живи хора, знаещи истината за тази мутренска далавера.

Вашият коментар

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url