Антон Оруш

Ето го новото Балканче!

Ето го новото Балканче!

Ето го новото Балканче!

Всички си спомняме легендарното колело Балканче, което всички карахме в нашето детство и с което покорявахме големите баири. Ето го отново!

От март месец колелото започва да се продава из магазините у нас. С немалки подобрения, но все пак репликата на колелото носи мириса на детството. От фирмата, която винаги го е произвеждала, Балканвело Ловеч, наричат новия модел на колелото „реплика”.

Макар и модернизирана, визията на велосипеда е почти същата каквато я помним в „доброто старо време”.

През седемдесетте и осемдесетте години от този модел са произведени и продадени повече от милион и половина броя.

Завод Балканвело Ловеч Zavod Balkanvelo Lovech

Завод Балканвело Ловеч Zavod Balkanvelo Lovech

Все още някои от антиките се движат по улиците с пълна сила. Новият модел е замислен и още миналата година изработен от специалистите на ловешката фирма. Новото Балканче ще се предлага в два модела – Класик и Комфорт.

Моделът Класик е без скорости, има контра и предна спирачка и е по-близък до стария модел. Версията Комфорт е с три скорости – тип „Shimano Nexus” – скорости, подходящи за градско каране. Предимството е, че скоростите са доживотно центровани, вътрешни, а не външни, които постоянно трябва да се центроват. Вложени са и функционални компоненти от световно наложени марки велосипеди.

Едно от най-големите предимства на така милото ни Балканче е, че както преди, така и сега, то може да се кара от цялата фамилия. Велосипедът е измислен така, че да пасва, както на двуметровите татковци, така и на малките им наследници.


Интересно е, че и старото, и новото Балканче са сгъваеми, а също така кормилото (което не можем да сбъркаме с никое друго колело!) е пресъздадено едно към едно и в новия модел.


Фрамар

Вашият коментар

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>