Антон Оруш

След като в този материал –  http://www.sandacite.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%80/ – Ви запознахме с първата българска електрическа скара, сега ще Ви покажем още една, произвеждана по същото време, но по-различна като конструкция. Представяме Ви СЕД-1100!

Поначало названията на уредите от този период са доста безинтересни. СЕД означава просто Скара Електрическа домашна, мощност 1100 вата:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Уредът се състои от тавичка, пластина за обиране на мазнината, реотан, същинска скара. Захранва се от 220 волта кабел с щекер, има си и бакелитена дръжка, с която да хванете тавето. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Поставяте месото на скарата и то се пече от реотана отдолу. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Интересна подробност е тази пластина за обиране на мазнините – те се оттичат в тавичката.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Самата скара е толкова запазена – и външно, и функционално – че никога няма да й дадете 50 и кусур години. По уреда няма нито табелка, нито други индикации. Но успяхме да намерим ето тези данни от книгата на Кунев и Асланов:

  

Ако желаете да коментирате, можете да го направите в темата в нашия форум – http://www.sandacite.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=5114

Вашият коментар

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url