Антон Оруш

[1960] Български ролков магнетофон Мелодия + схема

[1963] Български ролков магнетофон Мелодия + схема

[1960] Български ролков магнетофон Мелодия + схема

През есента на 1960 г. на Пловдивския панаир е представен първият български магнетофон Мелодия. През първото тримесечие на 1963 г. в завод Електроакустика в Михайловград започва серийното му производство .

Мелодия е двупистов, двускоростен магнетофон за запис и възпроиз­веждане на музикални и говорни проограми от микрофон, радио, грамофон и магнетофон , при скорости 4.75 см/сек. и 9.53 см/сек.

магнетофон-мелодия

магнетофон-мелодия

Размерите на магнетофона Мелодия са 335 X 275 X 165, а теглото му е 9.5 кг.

ролков-магнетофон-мелодия

ролков-магнетофон-мелодия

Той има два високогово­рителя, вградени в кутията, моментен стоп, бързо пренавиване на лентата в двете посоки и удобно клавишно командуване. Честотната му характеристика е от 50 до 10 000 хц. Нелинейните из­кривявания са по-малки от 5%. Дина­миката му е 45 дб. Пригоден е да работи с лента CPI – 350 метра. Към магнетофона може да се включи допълнителен външен високоговорител. Има изход за далечно командуване и може да се използува като диктофон.

лампов-магнетофон-мелодия

Тук можете да изтеглите схемата на ролковия магнетофон Мелодия 

магнетофон-мелодия-схема

магнетофон-мелодия-схема

Бихме се радвали да харесате и Фейсбук страницата на сайта, за да следите и другите ни прегледи на българска техника – https://www.facebook.com/sandacite

Фрамар

Вашият коментар

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>