Антон Оруш

[1981] Стари български фитнес уреди

1981-Стари-български-фитнес-уреди

1981-Стари-български-фитнес-уреди

Двата уреда, разработени в Комбинат Балкан Ловеч, са подходящи за ритмични упражнения на различни мускулни групи и могат да регулират натоварването в широк диапазон – от много леко до твърде тежко.

Велоергометърът е предназначен не само за медицински изследвания при физически натоварвания на спортисти, за бързо възстановяване след продължително боледуване или обездвижване, но и за поддържаме на спортната форма и тренировка е домашни условия. Уредът представлява тръбен станои или по-точно стационарен велосипед с механично съпротивление и възможност за дозиране на натоварванията по желание. Използувана е рамката на модернизирания лек сгъваем велосипед СГ-5-20-М, но модифицирана. Седалката е олекотена и издължена и омекотена с пенопяаст кормилото о с увеличени рамене, статично, на него е монтиран уредът за дозиране на натоварванията. Специалният чугунен диск се задвижва с педали. Седалката и кормилото се повдигат и снишават според ръста на трениращия.

Уредът е с добър дизайн, не заема много място и ща намери добър прием на пазара. Цена — около 70 лв.

велоергометър

велоергометър

Коломед’80 е предназначен за тонизиращи тренировки при недостатъчна двигателна активност, за оздравителни тренировки след прекарани заболявонмя и за възстановяване движението иа долните крайници след операция. С успех може да се ползува за регулиране на телесното тегло и поддържане иа фигурата. Представпява чугунен диск с тръбна вилка и спирачно устройство за дозиране иа натоварванията и специално устройство за контрол на механичното съпротивление. Чугуненият диск се монтира иа мястото иа задното колело от лек сгъваем велосипед ЛСВ-1. производство на Комбината Балкан Ловеч, а уредът за дозиране на натоварванията — иа кормилото. Цена— около 50 лв.

коломед-80

коломед-80


Вашият коментар

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url