Емпиричният опит срещу спициалистите

Всичко, което не се вписва в останалите подфоруми на раздела

Правила на форума

ВНИМАНИЕ! Това не е търговски форум.
За публикуване на обяви, моля, посетете някои от тези раздели:

viewforum.php?f=56

Емпиричният опит срещу спициалистите

от vektra » Сря Фев 17, 2016 1:30 pm

Понеже е фул от спициалисти да зема да споделя за един истински случай.

На едно аверче му се разболя коня, - специална порода, дребно на ръст, и много полезно за личното му стопанство. Кончето беше се разкашляло яко и след около шест месеца мъка по дофтори(и 750лв. "на вятъра"), работата отиваше на към ....
Бяха викани трима различни ветеринарни докт. от три различни населени места и без резултат.
Аверчето беше се загрижил за закупуване на друг от същата порода.

Междувременно, разбирайки за проблема, разпитвам навсякъде как може да се реши.
Стар ветеринар ме информира щото цялата околия е залудела от това и няма лек, и да съм питал братята роми, макар и при тях да го има проблема без положителен резултат.
Сещам се за конезавода "Кабиюк" и в продължение на седмица набирам изтипосаните в нета тел. номера. Няма никой, като - "...по време на руско-турската освободителна война всички коне от конезавода биват извозени от отстъпващата турска армия в Анадола и освободената Българска държава го заварва празен...."
Междувременно разбирам че конете, на двама от ветеринарните дофторчета(лекували въпросното конче), се преселили във "вечните ловни полета" и ми стана някак си много криво.
От нета разбирам че е някакво заболяване на белите дробове, и при конете е много трудно за лечение.
В тоя момент се сещам за емпиричният опит на един много специален доктор, професор по медицина, лекувал пневмонии с накълцан чесън върху марля на гърдите на болните(вкл. деца), - само за едно денонощие. Не е за вярване.
Така или иначе няма избор, намирам 5кг. чесън(родно производство) и го връчвам на аверчето, със заръка да опита - нищо не му пречи. - Кончето изхрупа две такива дози за около три месеца, и о чудо. Нема кашлица, нема тинтири-минтири. Кончето е като "ново".

За други подобни случаи не сакам и да се сещам.
Аман от спициалисти.
 

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron