При първоначалното включване телевизора заработи без проблем. Подадох му сигнал от кабелна телевизия и картината изгря. Има леки забележки по отношение на геометрията, но предполагам, че след подмяна на кондензаторите всичко ще си дойде на място. Картината е с добър контраст и яркост. Няма мъглявини. По отношение на звука се чува само шум, но е нормално без наличието на филтър за 6,5мх.
До тук добре, но реших да сваля лампите да ги почистя и след това се появиха два проблема. Първо звука изчезна. Няма никаква реакция, когато въртя потенциометъра. Преди това, както казах имаше шум, но нивото на звука се регулираше. Другия проблем е, че при подаване на сигнал на антенния вход картината изчезва. Кинескопа гасне ако може така да се изразя. Има проблясъци само при прещракване на каналите. Размърдвах лампите, но няма промяна. Ще се радвам ако ми помогнете със съвети как да реша тези възникнали проблеми и да продължа със скромната реставрация. Като за начало коя лампа е за звука и може ли да окаже влияние на картината? Имам минимални познания по електроника, но съм мераклия и се надявам да не ми се смеете много. Обещавам и снимки.