Страница 1 от 1

Темп ц280д

МнениеПубликувано на: Вто Ное 03, 2015 1:27 am
от Malixx
Здравейте на всички! Наскоро се сдобих със съответният телевизор. Като цяло е в добро състояние, но по екрана се забелязват следните отклонения:
Изображение

Някакви идеи какъв може да е проблема? Предполагам, че идва от блока за развивки, но не съм толкова компетентен. Та ако някой има мнение ще се радвам да сподели

Поздрави :)

Re: Темп ц280д

МнениеПубликувано на: Вто Ное 03, 2015 8:09 am
от tvservice
Като за начало смени еликтролитите в захранващия блок

Re: Темп ц280д

МнениеПубликувано на: Вто Ное 03, 2015 9:29 pm
от sawow
А след началото, смени всички електролитни кондензаторчета в телевизора. И не прави нищо друго ! Много внимавай при смените да не объркваш плюса и минуса ! Въобще, ако нямаш практика с поялника, по-добре е да не разваляш хубавия телевизор ! Ако все пак решиш и работиш по него и повредиш нещо, пиши - тук всички телевизионни техници имат платки от такъв телевизор и при добро желание вероятно ще ти подаряват платки за да заменяш тези, които си повредил. Дерзай !

Re: Темп ц280д

МнениеПубликувано на: Сря Ное 04, 2015 4:12 pm
от Malixx
Голямо благодаря за отговорите! Действително проблема е в захранващия блок. Имах друг за проба и с него проблема го няма. Но ще ви послушам за смяната на електролитните кондензатори. Иначе ето една снимка на захранващия блок, който свалих:
Изображение
Някой вече е сменил част от кондензаторите, но прави впечатление, че не са сложени нови, а вече използвани, тъй като по тях има силикон или лепило.

Re: Темп ц280д

МнениеПубликувано на: Сря Ное 04, 2015 6:39 pm
от tvservice
То и радиатора на мощния транзистор не е оригиналния, смени алуминиевите кондензатори до малкия радиатор, от тях ти е проблема

Re: Темп ц280д

МнениеПубликувано на: Сря Ное 04, 2015 10:56 pm
от Стоичков
Може и КТ-то на стабилизатора за 12 волта да е дал фира, но нека да смени електролитите, пък тогава ще го мислим.

Re: Темп ц280д

МнениеПубликувано на: Чет Дек 10, 2015 10:51 am
от Malixx
Здравейте отново! Смених всички електролити в захранващия блок с нови, както ме посъветвахте. Разликата в качеството на картината е голяма, но остана един проблем. При бяла картина или като цяло при по-ярко предаване се получават хоризонтални тънки черни линии, които правят картината в този участък нестабилна. Това е съпроводено и с разтрисане на картината ако мога така да се изразя. При отминаване на яркия кадър всичко си е ОК. Според вас дали пак проблема е в захранващия блок. Да не би да съм попаднал на некачествени кондензатори.

Re: Темп ц280д

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2015 9:50 am
от ftest
Най-вероятно има още електролитни кондензатори
за смяна в блока на развивките.

Re: Темп ц280д

МнениеПубликувано на: Вто Дек 29, 2015 12:15 pm
от Стоичков
Ако може една снимка при ярък кадър да се види дали е смущение или е от нещо друго