Страница 1 от 1

Re: Черен списък

МнениеПубликувано на: Пет Дек 21, 2012 9:46 pm
от Антон Оруш
Сандък, та сандък... отварям... А, то било такъв сандък. ,,Нормален", демек. 345342
А иначе... жалко, жалко, че се появяват и тук такива хора. Никнеймът с червено и минус.

Re: Черен списък

МнениеПубликувано на: Пет Дек 21, 2012 11:25 pm
от bojitchko
Това чудо носи името КАСЕЛА. Не знам откъде произлиза. Май е македонско название на сандък. Използвали са ги при далечни пътувания вместо куфар. Има многократно по-висока стойност. За съжаление не и в България. Опасявам се, че ние българите, изобщо не ни е еня за старини. Интересуващите се, се броят на пръсти. Предполагам всички сте били туристи по Европа и сте виждали как хората милеят и за най-евтини, но стари неща. Акъла ми се взимаше по антиките в бившия СССР, Германия, Чехия - а там, след войната не е имало камък върху камък. Как са ги запазили?! Това е историята и богатството на един народ.

Re: Черен списък

МнениеПубликувано на: Съб Дек 22, 2012 11:27 pm
от Антон Оруш
Ех, колеги, колеги... добре си го казал, bojitchko. Ще си позволя да цитирам едно изречение от стара научна статия, която открих... то си пише къде. Забележете как човекът го е забелязал и написал още през ХІХ век:

,,Тази небрежност към своето - да си го изповядаме - е днес една от най-характерните ни чърти като българе" - Г. Стрезов, из ,,Два санджака от Източна Македония". В: Пер. списание на Българското книжовно дружество в Средец, кн. ХХХVІ/г. VІІ (1891 г.), стр. 809.

Re: Черен списък

МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2012 1:09 pm
от rock huligens
Здравете на всички ,сигорен съм ,че това не се случва за първи път: да се изпрати не що на някого и той да не си го потърси.
Изкам да предложа нещо ,като аз мисля да го практикувам, подхвърли ми го един приател.
Когато някой изка да му бъде изпратено нещо за гаранат да изпрати сумата за транспортните разходи предварително, та ако се наложи да го връщат, по малко да са разходите.

Re: Черен списък - понижаване на рейтинг.

МнениеПубликувано на: Пон Яну 07, 2013 5:09 pm
от Антон Оруш
Преди време в компютърните форуми се беше появил един тип на име Джем Сараев Сараев. Въпросният човек - разкриха го накрая - живеел в Кърджали, кв. Възрожденци, ул. Любен Каравелов № не помня кой. Та той завличаше непрекъснато хората с продавани бракувани неработещи видеокарти, дъна, твърди дискове и какво ли още не. По едно време, когато разбра, че вече стана ясно кой е и откъде е, реши да ,,смени" местожителството си и пишеше, че е от Пловдив, но пратките пристигаха все така от Кърджали. Излишно е да казвам, разбира се, че непрекъснато менеше псевдонимите и телефонните номера (а и айпитата) и проследяването и банването му ставаше трудно. Даже в един момент някакъв човек от форума на Калдата.ком предлагаше да отидат един автобус измамени хора и да му го върнат тъпкано, биейки го с подобни, продадени от него прецакани артикули. Е, засега не се е появявал отново, но все пак, преди 2-3 години, беше твърде знаменателен случай.

Re: Черен списък - понижаване на рейтинг.

МнениеПубликувано на: Пет Авг 30, 2013 5:57 pm
от chavdar68
Здравейте, пиша по повод на тази тема
viewtopic.php?f=57&t=3114
и въпросното радио , предложено от съфорумника-
kikooooooo .Не съм за 15-те кинта за радиото и 5-те лв. на Еконта, но много мразя да ме правят на будала.
Та взех го аз от офиса и го зарязах в сервиза, щях да го монтирам на един приятел на колата.Днес го слагам на масата, намерих в нета разпиновката, че нямаше буксите с него , намирам кои са захранване и маса, подавам 12 волта и гледам че стабилизирания изправител отива към 4А.Заглеждам по обстойно отзад от към буксите и забелязвам че има някакъв винт който не му е мястото на радиатора, още един на капаците който не е оригинален, и отворих ......и ми призля !!! Толкова осакатено радио не беше ми попадало angryy
Радиото:
Изображение
Присадена платка с крайни стъпала изградено с комплементарни двойки транзистори (coco45)
Изображение
И по дънната платка правени "творения" :
Изображение
Обаче аз съм си виновен, как не се загледах в товарителницата още в офиса на Еконт?! Чак днеска го видях като я извадих......в обявата пишеше , че радиото е наред и даже обхвата му сменен на нашия стандарт , а в товарителницата ей го кво пише :
Изображение
Аз вече имам едно на ум за този съфорумник , имайте и Вие.....и получава един пункт отрицателен рейтинг от мен.