Страница 1 от 3

Re: Какъв часовник носите?

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 5:03 pm
от felicialx
Не нося, откакто имам GSM имам само място за часовник. (coco9)

Re: Какъв часовник носите?

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 12:55 am
от akan
Аз лично съм привърженик на старите изпитани механични часовници. Не харесвам електроните и кварцовите такива на които трябва през известен период да сменяш батерията сякаш сменяш бай паса на износеното си сърце. Механичния часовник крие в себе си обаянието на малките зъбни колелца който работят в синхрон с времето, сякаш на китката ти стои не просто часовник, а част от вселената. Има едно поверие, че когато човек си отива от белия свят, то и часовника, който е носил дълго на своята ръка спира да работи в момента на неговата гибел. Малко злокобно, но факт и всеки като се замисли ще открие предание в неговия род за подобен случай. Затова смятам, че часовника който нося на своята ръка е не просто престижна вещ, но и част от мен, моя характер и същност. По него се виждат следите на моето минало, настояще и бъдеще. Затова както вече се разбра часовника който нося е механичен с автоматично навиване на пружината на фирмата Seiko с указател на деня и датата . Водно непропусклив и магнитно устойчив с метална верижка. Напоследък се замислям дали да не инвестирам в покупката на стар механичен руски часовник, не защото моя е лош, но искам часовник с история преди моята, а и много ми харесват като изпълнение и надеждност. Искам да е също автоматик и ако може да има и опцията будилник. За това съм си мечтал още от малък.

Re: Какъв часовник носите?

МнениеПубликувано на: Сря Мар 13, 2013 1:14 am
от mitachi
Egoiz написа:За хората който не носят часовници казват че били по щастливи от останалите.
Аз мога да твърдя същото и за хората които нямат мобилни телефони

Аз съм точно на същото мнение. Даже и обикновено не знам коя дата е. GSM имам, ако не го забравя някъде.

Re: Какъв часовник носите?

МнениеПубликувано на: Чет Мар 14, 2013 12:36 am
от Щирлиц
Една журналистка питаше един столетник на какво се дължи това дълголетие.А той отговори следното:дължи се на това ,че нямам часовник на ръката и началник над главата. (coco15)

Re: Какъв часовник носите?

МнениеПубликувано на: Пон Авг 19, 2013 8:11 pm
от origo
Механичните ръчни часовници наистина не са обикновени часовници а шедьоври на фината механика! Имам руски Заря от 1982 в отлично състояние но не го нося ежедневно. Иначе нося електронен кварцов, това че сменяш батерията не може да промени факта че е на няколко порядъка по-точен от механичния и по-устойчив на удари и вибрации, като цяло по-практичен, но естествено както вече споменаха и колегите няма чар.

Re: Какъв часовник носите?

МнениеПубликувано на: Пон Авг 19, 2013 11:50 pm
от deniz5612
Та какво излиза ?! изглежда че повече от 10 години вече съм /БЕЗЦЕНЕН / (coco47)
Часовник не нося , и се старая да съм по-бос (coco47)
Чепиците ме стягат , а часовникът някак си се е вградил в мен , остава и GSM а ба се срастне (coco31)
Та с часовник или без , ежедневието ни гони , ставам без да ми дрънка нищо независимо по кое време е необходимо - не зная как се получава . До четвърт час без часовник знам колко е часа , за туй мисля се е вградил в мен .
А самите машинки са ми интересни , имам няколко и чат пат отварям някоя и разглеждайки я се възхищавам на човешкия майсторлък ! Обаче по някое време почвам да мисля и туй / е хубаво де , ама защо е всичкият този чаркаляк / ?!
Сипвам си ракийка , и пак мисля ! То тука чаркаляк , там електроника , па компютри , софт и хрдуери , джипиеснавигации и кво ли още не (coco31)
И за кво е всичко това - да ни е по-лек живота ли ?! ТЦЕ , мисля че сме в началото на един модерен РОБОВЛАДЕЛЧЕСКИ строй !
А относно самите машинки https://plus.google.com/photos/11268983 ... 3995608211
и приказката на /akan/ че часовника спира след като човека си отиде - на долния ред този в средата , е на тъста ми , починал 1988г. и си работи като часовник (coco9) , когато го навия (coco56) Долу в ляво е на баща ми и не се носи от 35г. - също е перфектен , и вси са руски ! Горе в средата е подобен на описания в по-горен пост Seyko - самонавиващ и с датник - пак руснак !
И няколко будилника , от които еди по бърт , дето чат пат си ги навивам да ми цъка в нощната тишина - голям кеф (coco31)

Re: Какъв часовник носите?

МнениеПубликувано на: Вто Авг 20, 2013 12:29 am
от deniz5612
Нещо ме не разбра , ЧАСОВНИКА е в мен , така че не съм от щастливите , а чадър не нося , щото съм в автомомобил , тъй като ходенето ми е - уви - ограничено , ама те на , трябва да се бъхтим (coco59)

Re: Какъв часовник носите?

МнениеПубликувано на: Вто Авг 20, 2013 9:39 pm
от deniz5612
Биологичен часовник бре Човек (coco47) , не се ли сещаш (coco59)
Cheershappy

Re: Какъв часовник носите?

МнениеПубликувано на: Сря Авг 21, 2013 12:47 am
от deniz5612
Моя мърда с до 1/4 час , като вече споменах (coco64) ,
но май опорочих темата (coco59)
Е , млъквам !

Re: Какъв часовник носите?

МнениеПубликувано на: Вто Окт 01, 2013 10:23 pm
от radio_fen_L68'
1999 оригинален часовнк адидас свети зелено в тъмното