Страница 1 от 1

Помогнете автомобилен апарат А-271

МнениеПубликувано на: Пет Ное 03, 2017 5:38 pm
от толиатти
Здравейте предварително искам да се извиня ако мястото на тази тема не е тук. Не се занимавам с радиоапарати обръщам се към вас с молба за помощ. Имам съветски автомобил който оригинално от завода е оборудван с радиоапарат А-271 който работи но не хваща никакви станции. Знам че мога да си купя ново радио но въпросът е сантиментален. Може ли да се настрои или направи да работи? Посъветваха ме да се обърна към вас за помощ. Ако някой може да помогне нека пише естествено ще си платя за услугата. Благодаря ви предварително.

Re: Помогнете автомобилен апарат А-271

МнениеПубликувано на: Пет Ное 03, 2017 11:02 pm
от radko
За съжаление, с този апарат почти няма какво са се хване. Радиото е с обхвати дълги, средни и ултракъси вълни ОИРТ (66-74 МХц). На дълги няма нищо, на средни има само Хоризонт на 576 КХц от Видин, който се приема лошо или изобщо не се приема в по-голямата част от България. На УКВ ОИРТ в България няма предаватели. Освен това, предполагам, че самият апарат се нуждае от сериозен ремонт, който в крайна сметка няма да реши проблема.
Единствено решение е тотална преработка, като се запази само външния вид, но това е много трудоемка задача.

Re: Помогнете автомобилен апарат А-271

МнениеПубликувано на: Съб Ное 04, 2017 12:09 am
от толиатти
Преди всичко благодаря за бързия отговор. Радиото е много запазено според мен е ново. Но аз не разбирам бих искал да знам можете ли да го направите и колко би ми струвало това ориентировъчно?

Re: Помогнете автомобилен апарат А-271

МнениеПубликувано на: Нед Ное 05, 2017 11:46 am
от radko
Аз не се наемам с тази работа, изисква много време.
В нета има идеи за подобни преработки, ето някои:
https://www.youtube.com/watch?v=Lp_V91y-vok
https://www.youtube.com/watch?v=eV0m-0-m_B8