Така е Антоне - в бедна държава като България за съжаление повечето сме "клошари" в това число и аз донякъде - колекционирането е "хоби" за богатите хора които могат да си позволят да консервират "реставрират" това което са намерили по разни пазари(битак си е наша дума) и мази. А това става не с пари, ами с много пари! Имал съм възможност да разгледам доста музеи по света и да ги сравня с нашите "нещо" като музей. Просто ще го напиша пак, че колекционирането е за богатите хора и държави, а ние хората от нашите форуми просто гледаме(е не всички са с добри намерения) да запазим колкото можем от историята ни, а не всичко да се продаде на чужденците които не си знаят парите някой от тях и "просто" купуват всичко каквото им попадне - това е идеята предполагам която би трябвало да на обединява.
А ние просто си оставаме както го написа ,,клошар с тематично направление" - и аз не мога да си позволя да рестврирам всичко което ми е попадало по един или друг начин. Затова просто ги опаковам във евтиното прозрачно фолио(ако не е нещо много голямо) и ги съхранявам за по добри надявам се времена. Иначе всичко щеше да ми бъде излъскано и подредено, а то не е за съжаление.
Аз и не търся персонални "кусури" просто "свалям шапка" на хората които са успели да ги реставрират донякъде нещата и подредят по подходящ начин както е направил и колегата.
А и това е форум който се чете от много хора и не водим персонална дискусия с цел да се обиди някой или да се засегне някой.