първото също е часовник, но за фотолаборатория- във всяка перфорация има написана цифра, която отговаря на времето на действие на машинарията/ в минути /. Набира се както се избираше номер от старите телефони- пъхаш пръста в съответната дупка и завърташ до упора, след което натискаш надолу този клавиш и времето вече тече. Естествено отзад се включва щепсела на фотоувеличителя. През времето когато е включен часовника непрекъснато светят двете червени "пурички". Черният "пръст" с осмица на върха е за улеснение когато се правят еднакви снимки с еднаква експонация. За незапознатите да поясня, че всички манипулации се правят в едно почти тъмно помещение и работещият трябва да разчита повече на шесто чувство отколкото на зрение. Осветлението в помещението е от "пуричките", от специални фенери с червена, да не кажа "черна" светлина и моментно когато е включен фотоувеличителя за копиране на съответната снимка.
Прави каквото трябва , да става каквото ще!!! Аз не карам бавно, просто летя много ниско.
ба, то руско ма ми хареса този дребосък и го прибрах- Ракета
дрънкалката му дрънка, ма ги няма камбанките, а и " цъкалката" не цъка- иска почерпка- майстор дет~ ги разбира техниките. Отзад му липсва едно "копче", но така и не разбрах каква му е функцията.
Прави каквото трябва , да става каквото ще!!! Аз не карам бавно, просто летя много ниско.
- Какъв е първият часовник? - В България ли е произведен? - Каква марка е? - Продава ли се? - На колко години е? - позлатен ли е? - златен ли е? БЛАГОРАРЯ
доста въпроси за съжаление не мога да отговоря на повечето от тях- не знам къде е произведен, нито каква марка е- не пише. Не се продава и е позлатен. На колко години е ? - предполагам на една- оттогава го имам и ми е подарък.