Фолксваген срещу Опел - удари под кръста

Всичко, което не се вписва в останалите подфоруми на раздела

Правила на форума

ВНИМАНИЕ! Това не е търговски форум.
За публикуване на обяви, моля, посетете някои от тези раздели:

viewforum.php?f=56

Фолксваген срещу Опел - удари под кръста

от chronometer » Чет Сеп 17, 2015 2:56 pm

Тъй като драгите съфорумци проявяват известен интерес и към колите, ще разкажа за една тема, на която се натъкнах в нета. Темата беше съпроводена и с видеоматериал, но за съжаление тогава не запомних линка и сега не мога да го намеря - може и темата вече да е изтрита по нечие настояване. Та - известно е, че Фолксваген и Опел от години водят неофициална кампания един срещу друг. Конкуренция, какво да ги правиш...Независимо от това обаче, и двете фирми са стигнали до извода, че начинът да привличат младите хора като купувачи е организирането на нетрадиционни рекламни мероприятия на открито, на които се предлага безплатна бира и участие на рокбанди. Един вид - чрез купона към рекламата. Кани се и определен фенклуб на съответната марка, заедно с возилата им, за още по-голяма непринуденост и достоверност. И след като публиката е леко подпийнала и загряла, няма как да не приеме възторжено стартиралата в подходящия момент реклама на дадената марка и повечето подсъзнателно да решат, че това е колата на мечтите им и ще си я купят на всяка цена.
Така Опел чинно си организирал подобно джамбуре, като гвоздеят на рекламната кампания бил полетът на самолет, теглещ зад себе си транспарант с рекламата на Опел. Като хора техничари, от Опел положили големи усилия да предотвратят подривни действия по самолета от страна на зловредната конкуренция, но самият транспарант някакси останал малко встрани от вниманието им. В резултат на усилията им самолетът излетял като по книга, демонстрирайки перфектно поведение във въздуха и влачейки транспарант...на който с едри букви имало ругателни надписи по адрес на Опел, вместо очаквания рекламен текст. Оказало се, че вместо да рискуват с действия по самолета, тарикатите от Фолксваген направо им подменили рекламния транспарант с друг, изготвен по тяхна поръчка. Вярно, няма лоша реклама, но чак такъв резил от Опел не очаквали. Излизало, че сами си псуват новопроизведения автомобил. Какво да правят - недоказуема работа. Скръцнали със зъби и зачакали сега пък конкуренцията да организира подобно мероприятие. Събитието не закъсняло - организирал Фолксваген джамбуре на открито, без транспаранти или други печатни материали - явно очаквали ответния удар. Вместо това решили, че ще са най-неуязвими ако предложат на публиката шоу с фойерверки. Започнало мероприятието. Всичко било мирно и тихо до смрачаването. След минути първите фойерверки щели да излетят.
Тогава се появили няколко учтиви младежа, всеки от тях натоварен с кашон с 3D очила. Започнали да раздават очилата на публиката, като обяснявали, че очилата са за по-добро и по-пълноценно възприемане на светлинното шоу. Оказало се, че в това отношение немската публика не се различава много от българската - след като били безплатни, очилата били разграбени за броени минути. Всеки награбил поне по един-два чифта и с нетърпение чакал да се наслади на невиждания пърформанс. След изпразването на кашоните, учтивите младежи деликатно се оттеглили. Започнало шоуто. Първите фойерверки със съскане и пукот излетели. Публиката веднага надянала очилата, за да види през тях как всяка ракета се разпуква вместо във вид на красив цвят - в емблемата на Опел! Хитреците набили в очилата чипове, които при определени условия - наличието на малки, силно осветени спрямо общия фон участъци, генерирали предварително запаметено изображение - в случая емблемата на Опел! Сред публиката се разнесъл смях. Отначало организаторите не разбрали какво става, след това се хванали за главата. Да изсипят толкова пари, за да рекламират конкуренцията! На всичкото отгоре няколко неонацистчета от публиката довършили лошия им имидж, като започнали да горят очилата, пеейки фашистки марш. Естествено, още същата вечер всичко това се появило в социалните мрежи. От Опел можели да си отдъхнат - засега конкуренцията била сразена. До следващото мероприятие... icon_mrgreen.gif
Регистриран потребител
 
Мнения: 163
Регистриран на: Пет Ное 16, 2012 5:44 pm

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта