Антон Оруш

Отново велосипеди Балкан!

Отново велосипеди Балкан!

Отново велосипеди Балкан!

След 30-годишно прекъсване България отново ще има велосипеди „Балкан“,

пише сайтът Ботевград.ком. Култовите детски колела, наричани „балканчета„, се завръщат на пазара. Те са символ за поколения българи, родени преди 80-те години на миналия век. След 30-годишно отсъствие познатото возило идва с модерна визия и възможност за сгъване. Възкръсването на марката велосипеди е по проект „Назад към корените“ на ловешката компания Балканвело.
Дали родното производство ще се наложи на европазарите, времето ще покаже, но със сигурност ще върне много спомени на българите. Целта на производителя е да пренесе добрите български традиции в бъдещето.

Велосипедите „Балкан“ започват да се произвеждат през 60-те години и бързо се превръщат в хит на пазара.

Произвеждат се в легендарния завод Балкан Ловеч, където се произвеждаха и българските Москвичи.

През 60-те, 70-те и 80-те години това бяха кажи-речи единствените колела заедно с руските „Школник“. След промените през 1989 г. производството на „балканчетата“ спира и велосипедите от тази марка се превръщат в антикварна ценност и цената им понякога се покачва прекомерно.

велосипед-балкан

Тук можете да прегледате и малко документация за велосипед Балкан – http://www.sandacite.bg/велосипед-балкан-и-мотоциклет-балкан/

Надяваме се новите балканчета да са направени качествено, а не просто да се използува носталгията на хората по старата слава.

Темата можете да обсъдите и в нашия форум – http://www.sandacite.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=5680

Фейсбук страница на сайта – https://www.facebook.com/сандъците.net

Сподели

Вашият коментар

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>