Антон Оруш

Би-биип! Пазете се, в Sandacite.BG идва нашият клаксон за мотори!

Клаксон за мотори К-1

Клаксон за мотори К-1

Вардаа! След като вчера Ви представихме страхотния, неотразимия български ,,предупредителен сигнализатор“, който работеше на 6 и 12 волта от автомобилния акумулатор и оглушаваше хората по улиците, сега е време и за специализирания мотоциклетен клаксон.

Той е произвеждан отново от Електроапаратурния завод в Пловдив, но този път има вариант само за 6 волта, осигурявани също от магнетото на мотоциклета. Уредът потребява не повече от 17 вата мощност.

Всъщност, клаксонът е описан като ,,клаксон за мотопед К-1″. Това според нас иде да покаже, че това кречетало май е Първият български мотоциклетен клаксон. Йеаа, отново имаме нещо първо българско! Ние много ги обичаме тия неща, знаете…

Като се има предвид, че присъства в експортен каталог на завода с успоредно описание на английски и руски, то вече ни е ясно за къде вероятно е бил изнасян – поне в СССР и Северна Африка (в последната посока България е изнасяла и големи количества мотоциклети Балкан в годините, когато едноименният завод в Ловеч значеше доста нещо). Като се има предвид обаче, че нашият клаксон е произвеждан и в модификация К-1-ТАН, чиито характеристики на частите са съобразени с повишена влажност на въздуха (т.н. тропикализирани елементи или елементи в тропическо изпълнение), можем да предположим, че е изнасян и в Куба, както вчерашния си автомобилен събрат, който описахме.

Накрая в описанието Ви дават и примерни инструкции за правилно попълнена заявка да Ви се произведат такива клаксони. За това трябва да напишете две неща:

  • типовото означение
  • необходимия брой

Пример: К-1 — 100 бр.
К-1-ТАН — 1000 бр.

Така… а Вие може ли да ни го намерите този клаксон – поне варианта в стандартно изпълнение – за корекцията, та да го имаме и на живо, а не само на картинка? Обещавам да Ви подплатим добре.. :)

А като стана дума за аксесоари за Балканчета…

Фарове за мотоциклети Балкан

Сподели

Вашият коментар

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>