Антон Оруш

8-инчови български дискети ИЗОТ

8-инчови български дискети ИЗОТ

8-инчови български дискети ИЗОТ

Въпросните дискети са произведени в ЗИН Динко Баненкин Пазарджик през февруари 1986 г. и са 100 % български, но нямаме 8-инчово флопи да пробваме дали ще се прочетат. :) Точният диаметър е 8 инча (203,2 мм). Както е видно от етикетите, това са от т.н. SS/SD дискети, тоест едностранни дискети с обикновена плътност (за разлика от тези с двойна плътност). Обемът е 242 кб.

Тези са над 20 на брой и на тях има етикет, на който е записано следното: Система за автоматизирано програмиране ИЗОТ 1027С:

ИЗОТ 1027С IZOT1027c

ИЗОТ 1027С

Точният модел е ЕС5274 и е изнасян за Съветския съюз, тъй като надписът е на руски. А отделно в момента голям брой такива дискети има в Русия:

Дискета ИЗОТ Disketa IZOT

Дискета ИЗОТ

На долния етикет е указано на коя отраслова нормала съответстват дискетите и дата на производство. Между другото, думата ,,гипкие“ е сгрешена – правилният руски правопис в случая е ,,,гибкие“.

Дискети ИЗОТ

Дискети ИЗОТ

Сподели

One Comment

  1. mrowcp
    24.05.2017 at 17:15

    Нямате ли правец да ги тествате?

Вашият коментар

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>